Delegatie uit Overbetuwe bezoekt partnergemeente in Polen

OVERBETUWE - Van 28 april tot en met 1mei heeft een delegatie van de Stichting Overbetuwe-Boleszkowice een bezoek gebracht aan de partnergemeente in Polen.

Dit keer stond de ontmoeting in het kader van ondersteuning van de lokale opvang van Oekrainse vluchtelingen. Het aantal opgevangen vluchtelingen maakt inmiddels 8 à 10 procent uit van de bevolking.
Reeds een aantal keren werd kleding, medicijnen en hulpmiddelen meegenomen. Een deel hiervan werd ook afgeleverd bij een geadopteerd tehuis voor dementerende bejaarden.

Ook was er vanuit Overbetuwe weer kleding meegenomen voor de tweedehandskledingwinkel. Samen met leerlingen uit de eerste klas en de plaatselijke vrouwenvereniging is een project Werken in de tuin opgestart. Voor opvang en veiligheid van kleine kinderen is meegeholpen een speelplaats te omheinen.

Tussen de Nederlandse en Poolse delegatie werd overleg gevoerd over nieuw op te zetten projecten op sportgebied en over de verdere plannen voor dit jaar waarin de herdenkingen rond de slag om Arnhem een prominente plaats zullen innemen.

Tevens werd vooruitgekeken naar het 30-jarige bestaan van de vriendschapsrelatie in 2023. Ieder jaar blijkt weer dat de vriendschapsband tussen de partnergemeenten hecht is en borg staat voor verdere voortzetting.