The Contenders in De Kik 2019. (foto: Sonja Jaarsveld)
The Contenders in De Kik 2019. (foto: Sonja Jaarsveld) Foto: Sonja Jaarsveld

Concert van The Contenders in Theater De Kik

ELST - Eindelijk kan het succesvolle optreden van The Contenders uit 2019 een vervolg krijgen!  Door corona heeft dit helaas drie jaar geduurd. Op zaterdag 14 mei speelt het Amerikaanse singer-songwriter duo opnieuw in Theater De Kik in Elst.

The Contenders bestaat uit  Jay Nash (gitaar) en Josh Day (percussie). Hun Americana muziek is een mix van folk, rock en country met als basis laid back storytelling en lekkere grooves. De songs zijn soms hoopvol, soms romantisch. Maar het mooiste zijn de stemmen, zowel warm en subtiel als ruw en krachtig, ontroerend en bemoedigend tegelijk.

Jay Nash heeft verschillende soloalbums uitgebracht waarbij hij onder andere begeleid werd door Counting Crows leden David Immerglück en Charlie Gillingham. Josh Day was o.a. drummer in de band van Sara Bareilles en bij Maroon 5. Hij is nog steeds de vaste drummer van John Oates (Hall & Oates).

Nash heeft de Corona periode gebruikt om nieuwe nummers te schrijven en via online optredens heeft hij contact met zijn publiek gehouden. Josh Day heeft meerdere tv optredens gedaan met o.a. John Oates en Jennifer Nettles, maar het hoogtepunt voor hem was vorig jaar het optreden met Jennifer Nettles en haar band voor president Joe Biden bij de 4th of July viering in de tuin van het Witte Huis.

Een fan nodigde deze mannen voor de tweede keer uit om naar Elst te komen. Kom vooral luisteren en genieten van dit bijzondere optreden. Er zijn nog een aantal kaarten beschikbaar via de site van Theater De Kik (www.theaterdekik.nl).