Eric Bouwmeister op weg naar een snelle tijd. (foto: Dennis Peters)
Eric Bouwmeister op weg naar een snelle tijd. (foto: Dennis Peters) Foto: Dennis Peters

Eerste tijdrit TWC ’t Verzetje prooi voor Emile Jansen

BEMMEL- Emile Jansen is nog maar kort lid van TWC ’t Verzetje in Bemmel maar was zondag 24 april direct succesvol. Hij was de snelste tijdens Tijdrit Heuvel. Deze 7,5 kilometer lange race tegen de klok voert onder meer langs de Linge. Ondanks de harde wind slaagde Jansen er als enige van 14 deelnemers in om deze afstand af te leggen met een gemiddelde van boven de 40 kilometer per uur.

De nieuwkomer bleef Nout Tates en Tycho Jansen voor. Tijdrit Heuvel is de eerste tijdrit van het seizoen en telt mee voor het clubkampioenschap. Bij de vrouwen won Fleur Martens. Er deden ook junioren mee. Ties Akkerman klokte de snelste tijd en deelde het podium met Yordi Jansen en Daan Degen.De jeugd van ’t Verzetje reed 19 april deze tijdrit. Bij de jeugd tot 12 jaar won Iskander van Gorkum, voor Sven Marsman en Sara Tates. Deze drie namen duidelijk afstand van andere 17 deelnemers. Bij de junioren tot en met 17 jaar was de winst voor Luuk Broeder. Esmee Balk werd tweede, Rinze Blommenstein derde.

Er volgen nog tijdritten in juni en september. Verder staat op de eerste zondag van oktober nog een koppeltijdrit op het programma. Deze seizoensafsluiter staat ook open voor niet-leden en trekt vaak deelnemers uit heel Nederland. Deelnemers rijden dan in tweetallen van De Sprok naar Angeren, een afstand van ongeveer twintig kilometer.

Voor meer informatie kijk op www.twctverzetje.nl. Daar staat ook de volledige uitslag van Tijdrit Heuvel.