Hoe je sociale kring vergroten bij dementie?

Algemeen

ELST - Als je door dementie minder durft te vertrouwen op jezelf, is de kans groot dat sociale contacten teruglopen. Zowel voor degene met dementie, als voor de partner. Toch hoeft dat niet. Soms moet je even over een drempel om nieuwe mensen en andere activiteiten te leren kennen. En dan blijkt er veel meer mogelijk dan je dacht! 

Op dinsdag 10 mei is in het Alzheimer Café Overbetuwe Hester van Aalst onze speciale gast. Zij is mede-initiatiefneemster van de ‘Huiskamer van …’ projecten in de hele gemeente en vanaf 1 mei ook kwartiermaker dagbesteding voor Samen Dementievriendelijk Overbetuwe.
Hester zal haar ervaringen en tips met ons delen en er is uiteraard alle ruimte om vragen te stellen.

In het tweede gedeelte van de avond gaan we met elkaar aan de slag om onze persoonlijke netwerken in kaart te brengen. Dat doen we met een handig hulpmiddel van Alzheimer Nederland. Ook besteden we aandacht aan een nieuwe activiteit in Elst: de Onvergetelijke Kookclub.
“Heeft u of uw partner dementie, of bent u mantelzorger van een naaste met dementie? U bent van harte welkom op 10 mei bij het Alzheimer Café.
Start 19.30 uur (inloop met koffie en thee vanaf 19.00 uur), einde 21.00 uur.”

Locatie: Basisschool Stap voor Stap – Kruisakkers 3 Elst (let op: ingang parkeerterrein via Kerkeakkers). Graag vooraf aanmelden door een mailtje te sturen naar: alzheimercafe.overbetuwe@ (alzheimervrijwilligers.nl). U kunt ook bellen met de coördinator: 06 40863583.