Géke Pals en Jochem Brugmans contactpersonen. (foto: C. Holla)
Géke Pals en Jochem Brugmans contactpersonen. (foto: C. Holla) Foto: C. Holla

Sportkennismaking

voor 65-plussers

OVERBETUWE - Sporten en bewegen helpt je om fit te blijven, ook op oudere leeftijd. Het helpt je een goede conditie te behouden en je lichamelijk fitter te voelen.

De afgelopen twee jaar hebben veel activiteiten stil gelegen. Om (weer) te starten met sporten en bewegen organiseert Overbetuwe Beweegt samen met Scatt, Fysiotherapie de Aam en Reflex Fysiotherapie een sport kennismakingsprogramma voor 65-plussers. Tijdens dit programma maken deelnemers iedere week kennis met een andere sport. Variatie in beweging is voor alle leeftijden belangrijk, juist ook bij het ouder worden. In het kennismakingsprogramma is er een veelzijdig aanbod aan bewegen. Denk hierbij aan balans, kracht, lenigheid, conditie en cognitie.

Lokale verenigingen gaan proeflessen aanbieden. Deelnemers gaan in groepsverband samen sporten waarbij de activiteit wordt aangepast aan het niveau. Door de verschillende sporten te ervaren kunnen deelnemers kijken welke sport bij ze past. Het sociale aspect van sporten is daarbij ook belangrijk, met een kopje koffie en thee ter afsluiting.

Kom vrijblijvend naar één van de informatiebijeenkomsten voor meer informatie. Aanmelden voor de informatiebijeenkomst kan telefonisch of via mail. Elst: Contactpersoon Géke Pals, 0481 459997 of geke.pals@scatt.nl; Heteren: Contactpersoon Jochem Brugmans, 026 4723616 of jochem@reflex-fysiotherapie.nl. Dinsdag 10 mei om 13:00 uur, Reflex fysiotherapie, Prinsenhof 4, Heteren. Dinsdag 10 mei om 15:00 uur, Scatt Sportcentrum, Platinaweg 15, Elst. Donderdag 12 mei om 15:00 uur, Scatt Sportcentrum, Platinaweg 15, Elst.