Cor Batterink, Eef en Lidy Merkus.
Cor Batterink, Eef en Lidy Merkus. Foto: N Thomson

Jaarlijkse Zonnebloemloterij van start

Algemeen

OVERBETUWE - Een samenleving waaraan mensen met een lichamelijke beperking volwaardig en onbezorgd deelnemen. Daar zet de Zonnebloem zich iedere dag voor in. Nu de versoepelingen compleet zijn, gaan de afdelingen in de gemeente Overbetuwe weer volop activiteiten organiseren voor alle deelnemers. Hiervoor is geld nodig. 

Met de opbrengst van de jaarlijkse loterij geeft de Zonnebloem mensen met een lichamelijke beperking iets om naar uit te kijken: een vrijwilliger die op bezoek komt, een gezellige activiteit, samen een dagje uit of een mooie vakantie.  Een loterij met uitkijkgarantie dus!

Sinds 12 april is de landelijke verkoop van start gegaan. De afdeling Oosterhout, Slijk-Ewijk, Nijmegen-Noord heeft haar start lot aangeboden aan Eef en Lidy Merkus. Na jaren hier te gast zijn geweest, gaan zij genieten van hun pensioen en wordt na een grondige verbouwing café-restaurant Merkus voortgezet, door zoon Tom.

“In de periode mei/juni komen wij in Oosterhout en Slijk-Ewijk langs de deuren met de lotenboekjes. In Nijmegen-Noord staan we op 13 en 14 mei bij de AH. Voor twee euro koopt u al een lot en maakt u lokale activiteiten mede mogelijk. Bovendien steunt u de landelijke projecten van de Zonnebloem. Die zorgen er onder andere voor dat in heel Nederland de Zonnebloem rolstoelauto te huur is en dat musea, attractieparken, theaters en voetbalstadions toegankelijker worden voor mensen in een rolstoel of scootmobiel.”

Contactloos loten kopen
“Ook dit jaar kunt u contactloos betalen door de aangeboden QR-code te scannen met uw mobiele telefoon. U hoeft dus geen contant geld in huis te hebben.”