Finalewedstrijd jongens.
Finalewedstrijd jongens. Foto: Gert van Haaren

De bal rolt weer met schoolvoetbaltoernooi

Algemeen

ELST - Na twee jaar afwezigheid, vanwege corona stonden afgelopen woensdag de finalewedstrijden voor het schoolvoetbaltoernooi Gelderland-Zuid op het programma. Het toernooi werd in samenwerking met de KNVB, schoolvoetbal Gelderland-Zuid en sportclub Elistha georganiseerd op sportpark De Pas in Elst.

Over drie woensdagen verspreid streden verschillende Overbetuwse basisscholen om een plaats in de finale. De teams waren verdeeld in jongens, meiden en gemengde teams groep 7 en 8, groep 7/8. In totaal hebben 52 teams van 14 scholen onderling uitgemaakt wie door mocht naar de finale. Daarin waren uiteindelijk het meidenteam van Sint-Willibrordusschool en het jongensteam van De Kameleon de winnaars die door mogen naar de regio wedstrijden voor Gelderland Zuid.

Met veel strijd en plezier werden de wedstrijden gespeeld, alles onder leiding van de vele vrijwilligers van sportclub Elistha en medewerkers van de basisscholen. Er werd fanatiek gecoached en gesupport langs de velden. De prijsuitreiking werd verricht door Nathan Ursmani van Elistha samen met wethouder Wijnte Hol (CDA) van de gemeente Overbetuwe, die onder andere het sportbeleid in zijn portefeuille heeft.

Zo’n 550 leerlingen hebben kennis kunnen maken met voetbal. Gezien de vele verschillende clubkleuren van de sokken bleken al veel van deze jongens en meiden op voetbal te zitten bij een van de Overbetuwse voetbalverenigingen. Voor de kinderen die enthousiast zijn geworden heeft sportclub Elistha een leuke actie georganiseerd, waarbij ze de komende maanden nog meer en vaker kennis kunnen maken met voetbal. Bekijk hiervoor de actie op www.sc-elistha.nl.