Blij weerklinken van Koor Cantorije & Harmonieorkest Concordia

Algemeen

DRIEL - Zondagmiddag 15 mei kunnen Cantorije en Concordia – na de lange coronaperiode - eindelijk hun veelzijdige muziek presenteren in de Blije kerk in Driel. Het motto is dan ook ‘Blij weerklinken’.  

Het program is zeer gevarieerd. Zo wordt kerkelijke muziek afgewisseld met composities die op het Eurovisiesongfestival te horen waren. Oude muziek worden gevarieerd met moderne toppers. We horen een schakering van zowel Nederlandse nummers  als Spaanse melodieën.
Cantorije en Concordia bezorgen afzonderlijk nummers; en combineren dit ook met samenspel. Zo voeren ze bijvoorbeeld gezamenlijk het Sanctus uit van Schuberts Deutsche Messe. Concordia speelt onder andere Arcade, waarmee Duncan Laurence in 2019 het Eurovisiesongfestival won.

De Drielse ensembles Cantorije en Concordia hebben een ruime ervaring opgebouwd. Het gemengd kerkkoor Cantorije, dat al 36 jaar bestaat, heeft ook een ook een concertrepertoire weten te ontwikkelen. De koorleden zijn na de coronaperiode weer enthousiast begonnen met de nieuwe dirigent Jacob Dubbeldam; Jaap Jansma is de nieuwe organist.
Muziekvereniging Concordia heeft 2019 het 100-jarig bestaan gevierd. Momenteel bestaat de vereniging uit zo’n vijftig leden waarvan bijna de helft onder de 18 jaar. Dirigent is Willem van de Laar.
Het concert in de Drielse katholieke kerk (Kerkstraat 25) begint om 14.30 uur. De toegang is gratis; na afloop is er een deurcollecte.