Wandelaar op een van de etappes.
Wandelaar op een van de etappes. Foto: J. Bennis

Wegen met Zegen meerdaagse pelgrimstocht

Algemeen

OVERBETUWE - Door de eeuwen heen hebben mensen hun steun gezocht bij plaatsen van betekenis. Nog niet zo lang geleden betekende dat vaak een lange voettocht naar Santiago de Compostella. Nu kunnen mensen ook in Nederland lopen langs inspirerende plaatsen. 

In het boek Wegen met Zegen wordt een nieuwe pelgrimstocht gepresenteerd die door de Over-Betuwe loopt. Elf etappes langs plaatsen van bezinning en inspiratie. Ook voor wandelaars zonder een spirituele inslag is op deze meerdaagse wandeltocht veel te beleven.

De pelgrimsroute voert de wandelaar via oude landweggetjes en waterloopjes langs boomgaarden naar vergezichten over de rivier. De tocht loopt in het voetspoor van generaties mensen die ruimte en richting hebben gezocht en hun hoofd even leeg hebben gemaakt om daarna weer verder te kunnen. De wandelaar zal tijdens de tocht bezieling halen uit de kapellen, kerken en pleisterplaatsen en kunnen genieten van cultuur en natuur.

Elke etappe begint met een duidelijke topografische kaart. Daarna wordt de route zeer gedetailleerd beschreven waarbij de bezienswaardigheden onderweg genoemd worden. Bijzondere plaatsen worden apart uitgediept. De mooie kleurenfoto’s zorgen dat je bij het lezen al zin krijgt om de wandelschoenen aan te trekken. De pelgrimstocht bestaat uit elf etappes van in totaal 155 kilometer door de Over-Betuwe. Een doorzetter kan de route in één week voltooien maar je kan er ook voor kiezen om af en toe een etappe of enkele etappes te lopen. De route is bewegwijzerd en er worden GPS-tracks aangeboden.

Verdere informatie staat op www.wegenmetzegen.nl.