Afbeelding
Foto: Ellen Koelewijn Fotografie

‘Mix van muziekstijlen spreekt me aan’

Algemeen

ELST - Ze willen hun muzikale vriend Siebe de Roos wel eens zien en horen spelen. Daarom zijn Bart en Willem vanuit Doesburg en Nijmegen naar Elst gekomen. Het Open Podium biedt hen die kans. Het muziekevenement is verhuisd van de vrijdagavond naar de zondagmiddag en trekt 35 mensen.

Door Vincent Bos

Ze hebben Siebe wel eens eerder gezien, maar nog niet in deze formatie. Hij speelt nu bij Soundwave. “We missen nu wel de Formule 1, maar dit is toch ook leuk. Ze brengen goede muziek, van classic rock tot Top2000 en CCR”, zeggen ze in de bovenzaal van Onder de Toren in Elst. Ze zitten achterin aan een tafel en genieten eerst van de groep Losse Meuk uit Ede die aanstekelijke blues laat horen. Heerlijke muziek voor de zondagmiddag.

Tonny Dulos, ongeveer vijftien jaar geleden de initiatiefnemer van het Open Podium noemt de verhuizing naar de zondagmiddag een probeersel. “Op de vrijdagavond hadden we soms dertig mensen en een andere keer tien. Het is gissen naar de reden. We weten niet hoe het op de zondag gaat lopen. Het is een gok, maar het proberen zeker waard. Voorlopig hebben we ook in mei het Open Podium op zondag staan.”

Een dag later meldt hij tevreden te zijn over de opkomst. “Het ziet er hoopvol uit. We zien de toekomst met vertrouwen tegemoet.”
Aan interesse van muzikanten heeft hij zeker geen gebrek. “Iedereen wil bij ons komen spelen. Ik heb een groot netwerk van muzikanten waaruit ik kan putten. Bovendien willen ze weer graag spelen nadat ze vanwege de coronabeperkingen zo lang niet konden optreden.”
Ook voor Hans Kemperman, lid van de organisatie, is het spannend of de zondagmiddag voldoende liefhebbers trekt. “We merkten dat op vrijdagavond de rek er een beetje uit was. Het voordeel nu van de zondagmiddag is dat de entree gratis is.”

Guus Leussink (52) uit Nijmegen-Noord vindt de zondagmiddag een prima optie. Vrijdagavond kwam hem soms slecht uit. Bij Losse Meuk speelt een oud-collega van hem. Dat is de reden dat hij er nu bij is. “Maar ook de vorige keer ben ik er geweest. De mix van stijlen van het Open Podium spreekt me aan.”

Tonny Dulos is een echte muziekliefhebber. Hij is ook initiator van het NK Straatmuzikantenfestival in Elst. De evenementen zijn ondergebracht in de Stichting Muziek in Elst. “Ook voor het straatmuzikantenfestival bestaat veel interesse. We zitten helemaal vol. Dat is toch prachtig.” Het evenement is op zaterdag 18 juni. Tonny Dulos is er trots op dat hij The Amazing Stroopwafels heeft kunnen strikken voor een optreden. “Het belooft een mooie dag te worden. Wel zoeken we nog naar vrijwilligers.” Wie wil helpen kan zich melden bij de organisatie. Tonny Dulos is bereikbaar onder nummer 06 53868766.