Beekse Bergen,
Beekse Bergen, Foto: Rens de Bot

Zilveren jubileum Zonnebloem Heteren

HETEREN - Bijna twee jaar hebben we er door Corona op moeten wachten, maar dinsdag 19 april heeft de Zonnebloem Heteren haar 25-jarig bestaan gevierd. Een bus vol enthousiaste gasten en vrijwilligers ging op stap naar Beekse Bergen.

Wat een geweldige dag is het geworden! Het weer wist dat het een feestdag was want de zon was de hele dag volop aan het schijnen. Onze chauffeur was een topper. Onderweg vertelde hij allerlei leuke feitjes over wat we tegenkwamen. Eenmaal bij Beekse Bergen aangekomen wachtte ons een heerlijke lunch. Toen natuurlijk naar de beestenboel. Ook die wisten blijkbaar dat het een feestdag was, want ze lieten zich allemaal van hun beste kant zien. Zelfs onze enthousiaste en deskundige gids was verbaasd hoeveel dieren zich zo van dichtbij lieten bewonderen die dag.

Met het beeld van de giraffen nog op het netvlies namen we afscheid van het park en reden we via een mooie route naar Nistelrode waar voor ons ook nog eens een heerlijk diner klaar stond. De allervriendelijkste bediening kon er maar geen genoeg van krijgen om ons in de watten te leggen.
Toch weer op huis aan natuurlijk. Rond negen uur waren we weer terug in Heteren. Er zal nog lang worden gesproken over deze onvergetelijke dag.

Normaal gesproken vraagt de Zonnebloem aan haar gasten een reƫle prijs voor activiteiten. Dankzij de al drie jaar geleden verworven gelden van de Grote Clubactie van de Rabobank, de opbrengst van de Bridgedrive en de sponsorgelden van Nelleke Jans was dat deze keer niet nodig. Dat mag ook wel eens bij het vieren van een 25-jarig jubileum.