Optreden Dodenherdenking Heteren. (foto: Popkoor Akkoord)
Optreden Dodenherdenking Heteren. (foto: Popkoor Akkoord) Foto: Popkoor Akkoord

Popkoor Akkoord zingt

bij Dodenherdenking Heteren

HETEREN - Op woensdagavond 4 mei herdenkt heel Nederland weer de slachtoffers van oorlogsgeweld. Na twee jaren waarin Doden­herdenking en Bevrijdingsdag door de Coronamaatregelen sober werden gevierd, is dit jaar overal het publiek weer welkom. 

Het thema voor de herdenkingen en vieringen is dit jaar ‘Vrijheid in verbondenheid’. Daarmee wil het organiserende Nationaal Comité 4 en 5 mei benadrukken dat onze vrijheid onlosmakelijk is verbonden met de vrijheid van de ander. De oorlog in Oekraïne laat zien hoe kwetsbaar vrijheid is, aldus het Comité.

Op 23 september 1944 stortten drie Engelse vliegtuigen in Heteren neer. De bemanning sneuvelde en werd begraven op de Algemene begraafplaats in Heteren. Op die plek vindt dan ook jaarlijks de druk bezochte Dodenherdenking plaats.

Popkoor Akkoord uit Overbetuwe draagt daaraan graag muzikaal een steentje bij. Het koor heeft voor de gelegenheid een mooie selectie gemaakt uit haar repertoire. Onder andere worden ten gehore gebracht: Fragile (van Sting), May it be (van Enya), Oceaan (van Racoon) en One (van U2).
Iedeereen is van harte welkom om die avond in Heteren aanwezig te zijn.