(foto: Picasa)
(foto: Picasa) Foto: Picasa

Uniek concert Alle Hens

met Dick van Altena

DRIEL - Na twee jaar corona wordt het traditionele Oranjeconcert van het shantykoor Alle Hens op 26 april weer in ere hersteld. Deze keer wel een heel bijzonder concert vanwege de medewerking van Dick van Altena. 

De bekende Betuwse singer-songwriter begeleidt zich zelf op gitaar en zingt country, prachtige luisterliedjes maar vooral ook op vaak komische wijze in de streektaal. Kortom, een unieke combinatie waar het publiek heel veel plezier aan gaat beleven.

Het shantykoor Alle Hens staat in de regio al meer dan twintig jaar bekend met het zingen van Engelse, Duitse en Nederlandse shanty’s en zeemansliederen. Het koor bezingt op meeslepende wijze de sfeer op de vroegere zeilschepen en 'sleept' het publiek mee naar obscure kroegen in havens overal ter wereld.
Het koor is in de coronaperiode een aantal leden verloren maar is het nieuwe jaar gestart met Yolanda Brouwer als nieuwe dirigent en haar invloed zal op dit concert zeker merkbaar zijn. Voor potentiële mannelijke zangers is dit concert een unieke gelegenheid om de sfeer van het koor van nabij mee te maken.
Het shantykoor wil weer graag toegroeien naar het niveau van voor corona en kan dus een flink aantal nieuwe leden tussen de 30 en 70 jaar gebruiken. Geschoold zingen is geen must, maar enthousiasme is een pré. Men kan vrijblijvend twee maanden mee repeteren voor men een beslissing hoeft te nemen om lid te worden

Het concert op 26 april wordt gehouden in zalencentrum De Oldenburg Hofplein 1 in Driel en begint om 19.30 uur. Vanaf 18.45 uur is de zaal geopend. De entree voor dit unieke concert bedraagt tien euro, waarin ook een gratis consumptie voor in de pauze is opgenomen. Reserveren is niet mogelijk, dus het is aan te raden tijdige aanwezig te zijn.