Afbeelding
Foto:

Gebaseerd op een waargebeurd verhaal

Film Un Triomphe

ELST - Donderdag 28 april is alweer de laatste filmavond bij Theater De KiK voor de zomer. Deze keer een Franse feelgoodfilm, gebaseerd op een waargebeurd verhaal. De film begint om 20.00 uur en na afloop is het drankje in de foyer gratis. Kaartjes zijn te bestellen via www.theaterdekik.nl, 06 83896581 of te koop aan de deur.

Om toch maar rond te kunnen komen, besluit worstelend acteur Étienne in om een theaterworkshop in een gevangenis te geven.
Verrast door het aanwezige acteertalent besluit hij om samen met de bonte groep gedetineerden Samuel Beckett’s beroemde toneelstuk ‘Wachten op Godot’ op te voeren.

Wanneer de groep toestemming krijgt om buiten de gevangenismuren op te treden, heeft Étienne eindelijk de kans zijn talenten te laten zien.
De mannen beginnen aan een tournee. Maar elke terugkeer achter de tralies voelt pijnlijker dan de vorige. Étienne is ondanks hun triomfen zich ervan bewust dat er elk moment een einde aan het succes kan komen…

Gebaseerd op een waargebeurd verhaal. "Un triomphe is meer dan een aanstekelijke feelgoodfilm. Het is ook een film die laat zien hoe je mensen die het eigenlijk al hadden opgegeven weer echt op de rails kunt krijgen door ze serieus te nemen." (Trouw)