Bevrijdingstafereel.
Bevrijdingstafereel. Foto:

Welkom terug naar Betuwe-diner in Hemmen

HEMMEN - De Dorpsvereniging Hemmen organiseert eindelijk het 'Welkom terug in de Betuwe-diner' in De Oude School aan het Kerkplein in Hemmen.

Om het 75-jarig bevrijdingsjaar 2020 te gedenken, bedacht de Dorpsvereniging Hemmen toen (mede via OverbetuweDoet) het initiatief om stil te staan bij de terugkeer naar de Betuwe van vele Betuwenaren in 1944-1945. Er is veel gevochten in de Betuwe in de oorlogsjaren en na overstromingen werden veel Betuwenaren gedwongen huis en haard te verlaten. Zij keerden later terug naar hun veelal verwoeste huizen en bezittingen.
Oorspronkelijk stond het diner gepland in 2020, maar de Covid-maatregelen gooiden in 2020 en 2021 roet in het eten en hebben we het diner steeds moeten uitstellen. Nu is het dan zover!

Op zaterdag 4 juni  aanvang 18.00 uur, wordt een ‘sober’ driegangen-menu geserveerd en ondanks de aanleiding verwachten we dat het een gezellig diner wordt, opgeluisterd met muziek uit die tijd en live optredens van Caren van Kessel en Henk Smaling.
Het diner is bedoeld voor de volwassenen onder ons! Wilt u deelnemen? Stuur dan uiterlijk 28 mei een mail naar kleefh@kpnmail.nl o.v.v. uw naam, uw 06-telefoonnummer, het aantal personen én hun leeftijd. Deelname kost tien euro per persoon. Na ontvangst van uw mail krijgt u een betalingsverzoek. U bent pas zeker van deelname na ontvangst van uw betaling, dus betaal zo snel mogelijk na ontvangst  van het betalingsverzoek. Het maximaal aantal deelnemers is 80.