De Paaspakketten zijn gevuld en staan klaar om uitgedeeld te worden. (foto: Yvonne Sinkeldam)
De Paaspakketten zijn gevuld en staan klaar om uitgedeeld te worden. (foto: Yvonne Sinkeldam) Foto: Yvonne Sinkeldam

De drie kerken in Heteren

steken de handen uit de mouwen!

HETEREN - Het weekend van 9 en 10 april staat voor de kerken in Heteren in het teken van aanpakken: samen met de Voedselbank Overbetuwe hebben de drie kerken een actie opgezet voor voedselhulp aan de vluchtelingen van Oekraïne. 

Bij het organiseren stond de vluchtelingenstroom richting het Westen centraal. Nu is er ook hulp nodig aan de mensen die teruggaan naar hun in puin achtergelaten geboortegrond. Heteren koopt massaal producten bij de Jumbo en geeft deze buiten bij de kraam weer af. De vrijwilligers van de kerken en #HeterenSociaal pakken de gedoneerde producten in dozen.
Vanuit Heteren gaan 120 dozen en een rolcontainer naar het inzamelpunt in Gendt. De goed gevulde dozen gaan van Gendt weer naar het regiopunt in Apeldoorn, dat in verbinding staat met de Oekraïense Ambassade.

Dit weekend is er ook aandacht voor de Heterense gemeenschap zélf. In dit mooie dorp aan de Rijn is in een aantal gezinnen hulp achter de voordeur nodig. Een groep vrijwilligers van de drie kerken heeft voor 42 gezinnen pakketten samengesteld en uitgedeeld.
In de pakketten zitten levensmiddelen én wat lekkers voor de Paasdagen. Het bezorgen van de pakketten levert blije gezichten op, maar er blijkt ook dat mensen zich zorgen maken over de energierekening.

Bij de pakketten zit een kaart van de drie kerken met mailadressen waar mensen zich kunnen melden als er te grote problemen ontstaan. En onder het motto 'In Heteren doen we het Samen', spreken de kerken graag hun dank uit aan Jumbo Teun van Blijderveen, die beide acties in woord en met daad heeft ondersteund.