(foto: Imco Boomsma)
(foto: Imco Boomsma) Foto: Imco Boomsma

Xanthos H2 uit Zetten

weet weer wat winnen is

ZETTEN - De laatste weken waren moeizaam bij het 2e herenteam van Xanthos volleybal Zetten. Na enkele verliespartijen was er veel aan gelegen om de wending in te zetten. Op 5 april kwam Kidang Bemmel op bezoek in tijdelijke thuishaven De Mammoet (Wanmolen wordt ingezet voor opvang Oekraïners).

Met een voltallige selectie aanwezig (alleen coach Edo afwezig vanwege fietstocht naar Berlijn) werd goed gestart, en liep meteen uit. Wat opviel was de servicedruk van meerdere spelers, en de geslaagde afwisseling tussen aanval en slimme ballen van Maarten Boersma. Met 25-15 was het snel tijd voor set 2.

Deze liep vergelijkbaar met set 2. Sterk verdedigen van Jeroen Kornaat legde de basis voor een 25-20 uitslag. De derde set startte ietsje moeizamer, maar Xanthos zette de wending op tijd in, en haalde deze met 25-18 binnen.

De vierde set leek probleemloos te worden met tussenstanden als 14-7 en 20-10. Uiteindelijk werd het nog onnodig spannend, maar gelukkig kon Luca Jansen het winnende punt (25-22) binnen slaan en Xanthos de eerste 4-0 overwinning van 2022 schenken.

Hiermee is de aansluiting met de subtop in de 1e klasse weer een feit. 19 april om 19.30 uur staat de volgende thuiswedstrijd gepland in de Mammoet, tegen Vocasa Nijmegen.