Beeld Vruchtbeginsel, Huub en Adelheid Kortekaas. (foto: Trudy Bennis - de Jager)
Beeld Vruchtbeginsel, Huub en Adelheid Kortekaas. (foto: Trudy Bennis - de Jager) Foto: Trudy Bennis - de Jager

Korte pelgrimswandeling in Arboretum Wageningen

Algemeen

BETUWE - Pelgrimeren is populair. En dat is niet voor niets. Pelgrims gaan op reis om een doel te bereiken. De plek waar ze naar toe gaan lijkt het doel, maar al lopende ontdekken ze dat het werkelijke doel binnenin hen ligt.

In ieders leven zijn bergen en dalen. Soms voelt het of je de weg kwijt bent, moet je oude dingen loslaten en een nieuwe weg inslaan. Pelgrimeren kun je zien als metafoor voor je levensweg.

We maken tijdens deze wandeling een reis naar binnen. We starten met een korte ceremonie in de Arboretumkerk in Wageningen. Aan de hand van de thema’s verbinding, verlangen en verwondering, maar ook: stilstaan, ontvangen en verdergaan, kun je in het mooie Arboretum aandacht geven aan jezelf, je leven, je werk of dat, wat voor jou op dat moment van belang is.

Deze wandeling is ongeveer 5 kilometer en wordt weer geleid door Ds. Aafke Zaal, voormalig predikant te Hemmen en Trudy Bennis – de Jager, lid van de werkgroep VIS namens de gemeente Hemmen.

De wandeling is 23 april vanaf Arboretumkerk, Arboretumlaan, Wageningen om 10.00 uur (kerk om 9.45 uur open). Einde: rond 12.30 uur, gelegenheid om samen koffie te drinken (op eigen kosten). Deelname is gratis, vrijwillige bijdrage mogelijk. Voor meer info: trudybennisdejager@gmail.com. Dit is een activiteit van de regionale werkgroep VIS, zie www.gele-boekje.nl.