Tuinvaas kasteeltuin Hemmen. (foto: Jan van de Brandhof)
Tuinvaas kasteeltuin Hemmen. (foto: Jan van de Brandhof) Foto: Jan van de Brandhof

Tuinvaas in kasteeltuin

Hemmen aan vervanging toe

HEMMEN - De voorjaarsronde waardecheques Overbetuwe Doet komt er aan. Dit jaar heeft Dorpsvereniging Hemmen weer gezocht naar een initiatief waaraan u als bewoner van Overbetuwe/Zetten/Hemmen uw cheque kunt doneren. 

"Ons kwam ter ore dat de grote tuinvaas in Kasteeltuin Hemmen nodig vervangen moet worden. De Kasteeltuin Hemmen is al 28 jaar een landelijk bekende, opengestelde oase van bloemen en planten en wordt beheerd door Stichting Kasteeltuin Hemmen. 

Het geheim van de rijkbloeiende tuin zit in het grote assortiment, meer dan 600 verschillende, vaste planten. De ene plant bloeit vroeg in de lente, de andere bloeit midden in de zomer en weer een andere bloeit pas laat in de herfst. Op deze manier bloeien er vanaf mei tot in november heel veel planten in de tuin. 

Een groep enthousiaste vrijwilligers zorgt ervoor dat duizenden bezoekers in een met zorg en liefde onderhouden tuin kunnen rondwandelen en genieten van de bloemen en planten. Hierbij opgemerkt dat zij zeer afhankelijk zijn van donaties, vandaar dat wij hen willen steunen met dit initiatief.

Vanaf het begin stond er een grote, oude, sierlijke vaas in het midden van de tuin. Helaas is de vaas poreus geworden en vorig jaar stuk gegaan.
De stichting Kasteeltuin wil heel graag weer een nieuwe vaas in het hart van de kasteeltuin plaatsen. Die vazen zijn erg duur en daarom zou het heel fijn zijn als ú hen helpt door de waardecheque Overbetuwe Doet te doneren aan de ‘Tuinvaas ten behoeve van Kasteeltuin Hemmen’. Dan kan een mooie vaas aangeschaft worden én kan deze met mooie beplanting weer het centrum van de tuin verfraaien.