(foto: Joep de Wildt)
(foto: Joep de Wildt) Foto: Joep de Wildt

Buutgala De Batsers groot succes!

ELST - Op vrijdag 1 en zaterdag 2 april kon dan eindelijk het 11de Uut den vrimde Buutgala worden gehouden in het Wapen van Elst. Dit buutgala dat door de Raad van Elf van cv De Batsers jaarlijks wordt georganiseerd en een eerbetoon is aan de overleden Elster Buutreedner Peter Scheffer alias Nilles uut den vrimde, kon in 2020 en 2021 vanwege Corona helaas geen doorgang vinden. Maar nu knalde het dak er zowat af in het Wapen. 

Twee avonden een volle zaal met een uitzinnig publiek en geweldige buutreedners, op vlotte wijze gepresenteerd door President Wes Leurs bj. De lachsalvo’s moeten buiten te horen zijn geweest.

Berry Knapen uit Heeze die elf jaar geleden ook al van de partij was, beet de spits af met zijn buut 'Rinus d’n dakdekker' en wist de zaal al meteen in goede stemming te brengen.

Die werd nog verder opgevoerd toen Daniël Schmitz uit ’s-Heerenberg als 'Vakkenvuller Willem Pieterse' zijn ervaringen (of AH Erlebnissen) met het publiek deelde. Met een perfecte mimiek en timing, sterke woordgrappen bond hij de zaal aan zich.

Rob Scheepers uit Helmond kwam in zijn buut als Joop van de Kringloop wellicht wat minder uit de verf na het geweld van Daniël, maar dat mocht de pret niet drukken.

Na de pauze was het de beurt aan een vrouwelijke buutreedner. Iveke van Gerven uit Esbeek als Dafne Diesel ensceneerde haar eigen opkomst met als gevolg dat het publiek letterlijk op de stoelen ging staan. In een hilarische buut met knappe woordspelingen vertelde zij over de ins and outs van het vrouwelijke truckersbestaan.

En dan wordt er vaak gezegd: 'met als klap op de vuurpijl…' Nou, die klap was er. Een ongekend talent, Joep de Wildt. Niet voor niets de winnaar van de publieksprijs Zuid Nederlandse kampioenschappen 2022. Met een van a tot z kloppende en boeiende verhaallijn vertelde hij het verhaal van 'Opa en zijn kleinzoon Joep' op een zeer humoristische, soms aandoenlijke wijze en trakteerde hij de zaal op een muzikale toegift die de aanwezigen in extase bracht.

Zoals een van de bezoekers na afloop vertelde: “Wat fijn dat we weer samen in een zaal met elkaar hebben kunnen lachen en even alle beslommeringen konden vergeten. Ik ga zo blij naar huis.”

De buutreedners 'Uut den vrimde' hebben voor een geweldige avond gezorgd op dit door de Raad van Elf van cv De Batsers opnieuw perfect georganiseerde buutgala.