Cheques voor

Stabat Materconcert Blije Kerk

DRIEL - Blije Kerk Driel doet mee met de waardecheques die Overbetuwe Doet huis aan huis worden verspreid. De Blije Kerk is de voorbereiding gestart van een uniek project: de uitvoering van het  Stabat Mater van Karl Jenkins eind oktober van dit jaar. 

U kunt Overbetuwe en Driel op de kaart zetten wanneer u de cheques bestemt voor de Blije Kerk. Dit kwaliteitsconcert wordt in Nederland maar enkele keren per jaar uitgevoerd. Het Stabat Mater staat in een Europese traditie van religieuze muziek; waarbij Jenkins het menselijk lot verbindt met dat van de hele mensheid. 

De latijnse teksten van het Mariaverhaal zijn aangevuld met de vocale cultuur en instrumenten uit het Midden Oosten. De Blije Kerk heeft dit voorjaar een projectkoor gevormd van 35 zangers, dat begeleid wordt door het Arnhems Symphonieorkest NOVA. 

Ze zijn de repetities gestart onder bezielende leiding van dirigent Ghassan Alaboud, artistiek leider van NOVA. De bijzondere uitvoering in oktober zal worden toegelicht door deskundigen.

Men kan de cheques ook in de bus doen bij de voorzitter van de Blije Kerk, Buddinghplein 1.