Zonnebloem Overbetuwe zoekt bestuursleden

OVERBETUWE - Al meer dan zeventig jaar zorgen vrijwilligers van de Zonnebloem er met persoonlijke aandacht en activiteiten voor dat mensen met een lichamelijke beperking niet in een sociaal isolement komen.

Nationaal maken ruim 100.000 mensen gebruik van de diensten van de Zonnebloem. Meer dan 50.000 mensen ontvangen bezoek aan huis. Liefst 300.000 keer per jaar wordt er genoten van een uitstapje.

De plaatselijke afdelingen organiseren regelmatig huisbezoek, uitjes, activiteiten en vakanties en dit alles afgestemd op de wensen van de gasten. Het bestuur van de regio Overbetuwe ondersteunt en faciliteert de plaatselijke (tien) afdelingen en heeft een brugfunctie tussen de afdelingen en Nationale Vereniging.
Het is voor de Nationale Vereniging van belang om op de hoogte te blijven van het werk binnen de afdelingen. Plaatselijke en regionale afdelingen kunnen rekenen op ondersteuning door het nationaal bureau.

Het regiobestuur van de Overbetuwe is opzoek naar een secretaris en een bestuurslid bezoekwerk. Wat bieden wij? Een startworkshop om goed geïnformeerd te worden over de Zonnebloem; Functiegerichte workshop; De Zonnebloem vergoedt gemaakte kosten.

De tijdsbesteding is gemiddeld vier uur per week afhankelijk van de functie. Is je interesse voor de Zonnebloem gewekt en wil je meer weten over de bestuursfuncties? Meld je dan aan voor een kennismaking bij Dits Willems (secretaris) e-mail ditswillems@gmail.com of Toon Hermsen (voorzitter) ajj.hermsen@hetnet.nl. Want bestuurswerk bij de Zonnebloem is niet alleen leuk om te doen, het geeft ook een goed gevoel om iets voor anderen te kunnen betekenen.