Senioren A-Team
Senioren A-Team Foto: C. Haggenburg

Elistha Nederlands kampioen

ELST - De springgroep van Elistha is bij de Nederlandse kampioenschappen groepsspringen in Leeuwarden op het onderdeel tafel eerste van Nederland geworden.

Nadat de teams zich in november al geplaatst hadden voor dit kampioenschap moesten ze lang wachten op de finale. Vanwege corona was deze verplaatst van december naar maart.
Het junioren B team mocht in de ochtend beginnen op hun drie onderdelen; minitramp mat, minitramp pegasus en minitramp tafel. Ondanks enkele blessures wisten de meiden een goede wedstrijd te draaien. Uiteindelijk mochten ze twee maal het erepodium betreden. Op Tafel waren ze vijfde, op Mat gedeeld derde en een knappe tweede plaats op Pegasus. Het team bestaat uit Anouk Bouwman, Marit Schouten, Maaike Rutgers, Noor Latta, Roos Latta, Nienke van Zetten en Femke Wolbrink.

De senioren A mochten zich daarna, op hun vier onderdelen, meten met de besten van Nederland. Behalve de onderdelen die de junioren ook deden hadden zij ook het onderdeel Airtrack.

Dankzij geweldig nette banen, spectaculaire sprongen en strakke landingen wisten ze zich staande te houden tussen het geweld van met name de teams uit Rotterdam en Vroomshoop. Bovenin was het stuivertje wisselen tussen deze teams. Op Mat werd Elistha derde, op Pegasus en Airtrack tweede en Nederlands kampioen op het onderdeel Tafel!
Dit team bestaat uit Femke Schouten, Kimberley Kosters, Daphne Beijer, Yenthel de Bever, Stefanie Schrooten, Alysha van Rekum, Nienke Peeters, Anna Medendorp en Lynn Haggenburg.