Het vlotte niet voor heren 1

van volleybalvereniging Dovol

DODEWAARD - Zowel de thuiswedstrijd tegen Gemini 4 als de uitwedstrijd tegen Lienden verliepen enigszins teleurstellend voor Dovol en dat heeft niet direct te maken met de uitslagen van 1-3 en 3-1.

Het wilde in de wedstrijd tegen Gemini 4 na de trage start niet vlotten. Het leek wel of Dovol wakker moest worden. De trage start zorgde ervoor dat Dovol vlot tegen een 1-10 achterstand aan keek wat niet meer goed te maken was. Wat regelmatig voorkwam, was dat Dovol onnodige fouten maakte met het ontvangen van de service. Frappant in de hele wedstrijd was wel dat er mooie Dovol-aanvallen waren, maar voor setwinst te weinig. Uiteindelijk is Dovol in de wedstrijd gegroeid gezien de setstanden van de laatste sets: 25-21 en 23-25. Als Dovol sneller in het spel gekomen was, dan had de wedstrijd een ander verloop laten zien.

Tegen Lienden was er in set 1 en 2 weinig sfeer en enthousiasme te ontdekken; het was erg stil in de zaal. Het waren vooral individuele acties en was er geen 'flow' en ook aan de kant bij Lienden bleef het stilletjes. Nu waren er ook mooie aanvallen, maar te weinig om de sets te winnen. Wonderwel kwam het volleybal weer in de derde set naar voren. Geluid, beweging, flow, mooie acties in de verdediging alles waarvoor de Dovol mannen volleyballen. Lekker om zo weer de stand 19-25 neer te zetten, maar nu in Dovol voordeel.

In de laatste set zette dit door alleen gaf aan het einde een service serie met lastig geplaatste ballen de doorslag. Deze service werd niet goed omgezet in een scorende aanvallen. Lienden kon deze makkelijk verwerken en wel omzetten in goede aanvallen: 26-24.