Brood bakken boven open vuur. (foto: Gerard Bressers)
Brood bakken boven open vuur. (foto: Gerard Bressers) Foto: Gerard Bressers

OverbetuweDoet

Fun4kids Heteren

HETEREN -Tussen 7 en 14 april worden de Overbetuwe Doet waardecheques van 7,50 euro weer bezorgd in heel Overbetuwe. Dit is geld van de gemeente dat inwoners mogen besteden aan een initiatief naar keuze. Je kan de waardecheque gebruiken tot 16 mei, daarna vervalt de waarde.

Met Fun4kids hebben we ook weer twee mooie initiatieven er bij gezet. Nu de coronamaatregelen grotendeels van de baan zijn gaan wij weer vol inzetten op een volledige speelweek (22 tot en met 26 augustus bij de manege) met onder andere kooktent, hutten bouwen, springkussens en beauty-dag. Meer gegevens over de speelweek komen binnenkort op Facebook, Instagram of in dit krantje. Vrijwilligers die al in ons bestand staan krijgen een mail thuis.

Als eerste initiatief hebben we 'flyers' staan. Er zijn op de scholen veel nieuwe kinderen gekomen en daarmee veel ouders, daar zitten er ook bij die nog nooit op de speelweek zijn geweest. Middels ouderwets flyeren bij de scholen willen we die actief benaderen en zo ons vrijwilligersbestand vergroten.

Het tweede initiatief heeft te maken met het dagelijkse onderdeel brood bakken boven vuur. Om het kneden van tientallen kilo's deeg te vergemakkelijken willen wij een deegmachine aanschaffen, zodat we zonder al te veel inspanning het deeg goed kunnen mengen.

U kunt de cheques zelf activeren en doneren of u neemt uw cheque mee naar de Jumbo en doet hem daar in de bekende groene box van Fun4kids bij de koffieautomaat, dan zullen wij hem voor u activeren en gebruiken om de initiatieven vol te maken. Maar laat uw cheque niet verloren gaan, steun een initiatief in uw dorp, daar is iedereen bij gebaat.