Afbeelding
Foto:

‘Bij Ons Thuis’ speelt

het Slingerslampamperspel!

ELST – Op zaterdag 26 maart vond in een zonovergoten Park Lingezegen, een zeer geslaagde activiteitenochtend plaats waarin de aspirant-bewoners van ouderinitiatief Bij Ons Thuis samen met hun ouders, het Slingerslampamperspel gespeeld hebben. Een mooie manier om elkaar nog beter te leren kennen!

Op weg naar een in Elst te realiseren levensloopbestendige woonzorgvoorziening voor jongvolwassenen met een verstandelijke beperking, vonden eerder al geslaagde kennismakingsochtenden van dit burgerinitiatief plaats bij De Wieken én op Landerij de Park in Elst. In navolging op deze eerdere bijeenkomsten fungeerde dit keer Park Lingezegen als locatie, een mooie plek, passend bij het doel van de bijeenkomst; een informele nadere kennismaking met zowel aspirant bewoners als hun ouders.

Eenmaal op de locatie aangekomen, hing er een enorm lint met zo’n 100 A4 vellen; het Slingerslampamperspel. Op elk blaadje stond een genummerde vraag over een aspirant bewoner. Een goed antwoord verwees naar een volgende genummerde vraag, er waren 50 vragen in totaal. Zo leerden de toekomstige bewoners elkaar steeds een beetje meer kennen. Zichtbaar enthousiast en tot genoegen van aanwezige ouders, familieleden en andere betrokkenen genoten de toekomstige bewoners. Na het spel was er ook nog tijd om eieren te zoeken, want de Pasen staat immers voor de deur.

Voor zowel de toekomstige bewoners als alle aanwezigen stond deze bijzondere bijeenkomst vooral in het teken van nadere kennismaking, ontmoeting en samenwerking. Hetgeen weer mooi aansluit bij de doelstelling van ouderinitiatief ‘Bij Ons Thuis’ om samen met de gemeente en een aantal lokale partijen een beschermde, levensloopbestendige woonzorgvoorziening te realiseren voor circa zestien uit Overbetuwe en directe regio afkomstige jongvolwassenen met een verstandelijke beperking.

Voor meer info zie: wooninitiatiefbijonsthuis.nl.