Burgemeester op bezoek Van Lingenschool

ZETTEN - Op de ds. Van Lingenschool in Zetten is op maandag 28 maart de burgemeester van Overbetuwe op bezoek geweest bij de kinderen van groep 6. Zij hebben het met de burgemeester gehad over de gemeenteraadsverkiezingen van eerder in maart.

De kinderen in groep 6 hebben de afgelopen periode geleerd over het thema ‘verkiezingen’. Hierbij zijn de verkiezingen ook nagebootst in de klas, in de vorm van een klassenraad. Hoe het verder gaat in de gemeenteraad na de verkiezingen is duidelijk geworden na een bezoek van de burgemeester van Overbetuwe.

De kinderen hebben tijdens het bezoek verteld wat zij de afgelopen periode geleerd hebben over de gemeenteraadsverkiezingen en hoe zij deze in de klas hebben nagebootst. Daarna heeft de burgemeester verteld hoe het in de gemeenteraad verder gaat na de verkiezingen. De kinderen waren nieuwsgierig en hebben ook vragen gesteld aan de burgemeester. Ten slotte was er nog even tijd om hulp te krijgen van de burgemeester bij de klassenraad. Ter afsluiting van het thema in de klas zal de klassenraad één ochtend regeren in de klas. Net als een echte gemeenteraad.