Molen 'Nieuw Leven'. (foto: Wil Teunissen)
Molen 'Nieuw Leven'. (foto: Wil Teunissen) Foto: Wil Teunissen

Wereldrecordpoging molen Valburg

VALBURG - De oude korenmolen in Valburg (1750) werd door de Stichting OpNieuw Leven in 1996 (over een kleine afstand) verplaatst en gerestaureerd. Nu, na 25 jaar trouwe dienst, is een grote renovatie helaas weer noodzakelijk.

Op 9 april aanstaande doet de molen mee aan de wereldrecordpoging 'Molens draaien' in heel Nederland. Doel is om tussen 11.00 en 12.00 uur zoveel molens in Nederland tegelijk te laten draaien. Tevens zijn er activiteiten en natuurlijk kunt u ook diverse soorten meel kopen.
Een mooi moment om aandacht te vragen voor zowel voor deze recordpoging als de noodzakelijke restauratie. U bent die dag tussen 10:00 uur en 16:00 uur dan ook van harte welkom bij de molen.

"Maar natuurlijk kunt u ook op een andere zaterdag of woensdag tussen 10:00 en 16:00 uur langskomen voor een rondleiding. Wilt u ook dat deze molen in volle glorie blijft bestaan? Wordt dan 'Vriend van de Molen' en meldt u aan bij Bart Teunissen, 06 53169031. Een klein bedrag eenmalig doneren kan natuurlijk ook! De oude molen rekent op u!"