Hanneke Rouw. *foto: Ronnie Sentamu)
Hanneke Rouw. *foto: Ronnie Sentamu) Foto: Ronnie Sentamu

Concert in kerk Hemmen

HEMMEN - Op zondag 24 april om 15.00 uur verzorgt celliste Hanneke Rouw uit Zutphen een concert in de Nederlands Hervormde Kerk  van Hemmen (Gemeente Overbetuwe). Zij speelt twee suites van Johann Sebastian Bach (1685-1750).

Elke suite bestaat uit zeven delen. Naar alle waarschijnlijkheid zijn deze suites geschreven in de periode 1717-1723, toen Bach diende als Kapellmeister voor de muziekminnende Leopold van Anhalt-Köthen. Hanneke speelt op een Duitse cello (begin 20e eeuw). Dit is mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds en de Stichting Eigen Muziekinstrument.

Hanneke Rouw is op achtjarige leeftijd begonnen met cello spelen. Met veel plezier heeft ze lessen gevolgd bij Rata Kloppenburg en Maria Hol. Op haar zestiende speelde ze solo met het Jeugd Strijk Orkest Constantijn (nu het Britten). In hetzelfde jaar won ze een eervolle vermelding op het Prinses Christina Concours.

Toegang 10,00 euro; kinderen tot 12 jaar 5,00 euro. Meer informatie en kaartverkoop over de concerten staat op www.hervormdegemeentehemmen.nl pagina concerten en www.cnmehemmen.nl.