Hoe overleef ik... mantelzorg in mijn relatie?! 

ELST - Wanneer je dementie krijgt, wordt je partner, je kind of een ander familielid ‘vanzelf’ ook mantelzorger. Daar kies je niet voor, dat gebeurt gewoon. We horen regelmatig over de belasting voor mantelzorgers, maar de persoon met dementie komt zelf  niet zo vaak aan het woord. Terwijl je allebei te maken hebt met de veranderingen die dementie meebrengt in je relatie.  

Want zeg eens eerlijk, erger je je weleens aan je partner of familielid wanneer hij/zij je niet laat uitspreken, of iets al gedaan heeft voordat jij de kans hebt gehad...?  Daarover praten is niet altijd gemakkelijk, ook als je veel om elkaar geeft. 

Daarom organiseert Alzheimer Café Overbetuwe op 12 april een avond over dit thema in basisschool Stap voor Stap aan Kruisakkers 3 Elst (let op: toegang parkeerterrein via de Kerkeakkers).Tijd: 19.30 - 21.00 uur (inloop met koffie en thee vanaf 19.00 uur). 

We geven ruimte aan onze bezoekers met dementie en hun mantelzorgers om apart van elkaar te praten over lief en leed in hun relatie. Dat doen we met deskundige begeleiding en met de inzet van twee trainingsacteurs die al eens eerder bij ons in Elst te gast waren. Zij gaan veel voorkomende situaties voor ons uitspelen en geven praktische tips over de communicatie. Met een lach en een traan dus!

Wilt u aan deze avond deelnemen? Stuur ons dan een mailtje: alzheimercafe.overbetuwe@alzheimervrijwilligers.nl (zonder tussenstreepje).Telefonisch kan ook: 06 40863583 (Christa Vogel, coördinator).