Anna Lucassen en Anneli Terre Blanche bij Baltussen Konservenfabriek in Driel. (foto: Mariken Alberts - van Lingen)
Anna Lucassen en Anneli Terre Blanche bij Baltussen Konservenfabriek in Driel. (foto: Mariken Alberts - van Lingen) Foto: Mariken Alberts - van Lingen

Voor Cora kwam het net te laat...

HERVELD - Stichting Music uit Herveld heeft de repetities hervat en de uitvoeringen gepland: de musical ‘Bring my love to Poland’ gaat (eindelijk) op de planken komen.

“Verzet? Ik heb niet in het verzet gezeten. Zo moedig was ik niet,”  zegt Anneli Terre Blanche in haar rol als Cora Baltussen tijdens de voorstelling. Anneli kennen we van haar toneelavonturen in Hemmen en Driel maar we zagen haar nooit in een musical. “Ik ga niet zingen, hoor. Dat laat ik aan de jonge Cora over. Ik speel de vertellende Cora.”

Anna Lucassen speelt ook Cora Baltussen maar dan in de oorlogsjaren. “Cora is moedig, krachtig en wijs. Beide benen op de grond en onverzettelijk. Een heerlijke rol om te spelen.
Er was geen twijfel bij haar, alleen maar doorgaan. Zij heeft altijd voor rehabilitatie van de moedige mannen uit Polen gestreden.  De Poolse paratroopers kregen namelijk de schuld van het mislukken van Market Garden. Dit is uiteindelijk door een Nederlandse journalist uitgezocht en in 2006 kwam er gerechtigheid. Koningin Beatrix kende postuum de Bronzen Leeuw en daarmee rehabilitatie toe aan generaal Sosabowski en zijn mannen. Voor Cora net te laat om nog mee te mogen maken.”

De voorstelling wordt gespeeld aan de Binnenstraat in Herveld op 21, 22 (uitverkocht), 23 en 24 april. De kaartverkoop van de eerder uitgestelde voorstelling, is inmiddels weer hervat. Er zijn nog kaarten beschikbaar via www.stichting-music.nl.