Feestweek 150 jaar. (foto: Leerkracht van ds. Van Lingeschool)
Feestweek 150 jaar. (foto: Leerkracht van ds. Van Lingeschool) Foto: Leerkracht van ds. Van Lingeschool

Ds. Van Lingenschool 150 jaar!

ZETTEN - Op de ds. Van Lingenschool in Zetten is het feest. De school bestaat  liefst 150 jaar en dat wordt gevierd in de feestweek van 21 tot en met 25 maart.

Met een feestelijke opening is de feestweek van start gegaan. In 150 jaar tijd zijn veel spellen op de school voorbij gekomen. De kinderen spelen met veel plezier spellen die met vroeger en nu te maken hebben. Misschien kent u steltenlopen of zaklopen nog? Ook nieuwe spellen zoals een stormbaan staat op het schoolplein. 

Dinsdag wordt er een sponsorloop gehouden waarvan de opbrengst naar de situatie in Oekraïne gaat en woensdag is er een vossenjacht. Tijdens een vossenjacht worden personen verkleed als vos gezocht. Het doel is om deze personen te vinden. Ook personen die lijken als vos verkleed te zijn, lopen ter afleiding rond in het gebied. 

Op donderdag klinkt er muziek in de school. De Klankenkaravaan komt met een bus vol muziekinstrumenten een voorstelling maken op de school. Na de voorbereidingen zal de voorstelling met de hele school uitgevoerd worden in de sporthal. Een groot spektakel! De feestweek zal op vrijdag afgesloten worden met een poppenkastvoorstelling voor de onderbouw en een schaatsactiviteit voor de bovenbouw.