Afbeelding
Foto:

Overbetuwe helpt Boleszkowice (Polen)

OVERBETUWE - Stichting Overbetuwe-Boleskowice onderhoudt meer dan 25 jaar contacten met het Poolse Boleszkowice. Boleskowice is een plaatsje in het westen van Polen en een deel van de inwoners komt uit het voormalige Oekraïne.

Direct na de inval van Rusland in Oekraïne is er een grote vluchtelingenstroom op gang gekomen. Een deel daarvan is opgevangen in Boleszkowice. Om snel en adequaat hulp te kunnen bieden heeft onze partnergemeente ons om hulp gevraagd. Eveneens is contact gezocht met  het gemeentebestuur.
"Onze Stichting heeft daar positief op gereageerd en heeft inmiddels vier transporten met goederen uitgevoerd.

Deze goederen variëren van kleding, bedden, beddengoed, voedsel, speciaal voedsel, medische materialen, materiaal voor persoonlijke hygiëne, medicijnen (zoals 110.000 doosjes paracetamol), schoenen et cetera.

De goederen zijn rechtstreeks gebracht en een deel van de goederen is gebracht bij een verdeelcentrum van het Rode Kruis aan de grens. De bevolking en met name de burgemeester heeft zijn erkentelijkheid uitgesproken voor onze inzet.

Nu in onze partnergemeente de hulp goed op gang is gekomen zullen wij hulpgoederen via de gebruikelijke kanalen van professionele Nederlandse organisaties naar Polen en Oekraïne sturen. Met dank aan sponsoren en grote inzet van onze vrijwilligers."