Goud voor Lieke Meulenberg. (foto: GV Elistha)
Goud voor Lieke Meulenberg. (foto: GV Elistha) Foto: GV Elistha

Medailles voor gymnastiekvereniging Elistha

ELST - Nu de coronamaatregelen voorbij lijken zijn, is ook het wedstrijdseizoen van de turnsport weer hervat. Afgelopen weekend stonden er meerdere wedstrijden op het programma. Zo turnde Lieke Meulenberg (bovenbouw 2e divisie) haar laatste plaatsingswedstrijd. 

Met al twee keer een vijfde plaats was Lieke al min of meer verzekerd van een plekje op het Nederlands Kampioenschap, maar met een eerste plaats in het eindklassement is daar geen twijfel meer over mogelijk. Lieke turnde een stabiele meerkamp en behaalde de eerste en tweede score op de onderdelen balk en vloer. Met een halve punt voorsprong heeft Lieke tevens haar dertigste medaille in haar turnloopbaan behaald.

Datzelfde wedstrijdweekend turnden Liv de Bruin en Aivy-Jolie (middenbouw 4e divisie) een teamwedstrijd in samenwerking met DGV Dodewaard en Impuls Wageningen. Het team eindigde op de tweede plaats en gingen met een zilveren medaille naar huis.

In de laatste wedstrijdronde verschenen Lizzy Janssen, Louise Obbema en Joël Smit (bovenbouw 4e divisie) aan de start. Zij turnden een individuele wedstrijd waarbij Lizzy met een vierde en vijfde score op respectievelijk brug en balk uiteindelijk op een zevende plek is geindigd. Louise scoorde de derde plaats op balk en werd negende in het eindklassement. Joël turnde een mooie sprong met een zesde score op dit toestel en eindigde op plek 11. Een mooi wedstrijdweekend met uitzicht op deelname aan het bondskampioenschap voor Lieke in april.