Afbeelding
Foto:

Die RheinWaal Böhmische presenteert zich met concert ‘Jetzt geht’s los!

HERVELD - Op zondag 3 april geeft blaaskapel Die RheinWaal Böhmische, onder leiding van Chris Kok, haar eerste concert. Liefhebbers van Egerländer-, Böhmische en Mährische blaasmuziek kunnen hun hart ophalen tijdens dit presentatieconcert van de in 2020 opgerichte kapel.

Het concert vindt plaats in zalencentrum De Hoendrik, Dorpsplein 22 in Herveld en begint om 13.00 uur. Kaarten á 7,50 euro zijn aan de zaal verkrijgbaar. Kaarten kunnen gereserveerd worden via rheinwaalbohmische@gmail.com of telefonisch 06 51955746.

Ernst Mosch en familie Hutter

In de zomer van 2020 kwam een aantal doorgewinterde muzikanten bij elkaar met het idee om een nieuwe muziekkapel te starten. Een kapel van enthousiaste amateurmuzikanten, die plezier maken en liefde voor de blaasmuziek willen combineren met een uitstekende uitvoering van zowel klassieke, overbekende melodieën van bijvoorbeeld Ernst Mosch als nieuwe muziek van onder meer de familie Hutter.

Het duurde niet lang voordat er een club van achttien stuk voor stuk ervaren muzikanten bij elkaar was gebracht en op 16 oktober 2020 de eerste repetitie plaatsvond in Kesteren. Onder bezielende leiding van ‘kapelmeister’ Chris Kok kregen de muzikanten al heel snel het gevoel ‘dit gaat wat worden!’ Helaas zat de Coronacrisis het kersverse orkest behoorlijk in de weg en bleek het lange tijd onmogelijk om te repeteren, laat staan voor publiek op te treden.

Maar… nu is het dan tóch zover! Eindelijk ‘los’ en genieten van muzikale hoogtepunten. Voor het eerst sinds haar oprichting kunnen kapelmeister en muzikanten van Die RheinWaal Böhmische eindelijk 'los' gaan en laten horen waar het hen om gaat: genieten van een heerlijk concert met bekende en minder bekende Egerländermuziek, afgewisseld met solistische optredens. De kapel heeft in de afgelopen periode gewerkt aan een gevarieerd programma en het belooft een sfeervolle gezellige middag te worden in Herveld.

De titel van het presentatieconcert is toepasselijk gekozen: ‘Jetzt geht’s los!’. Kijk ook op Facebook; @rheinwaal.