Young Artists Overbetuwe Jeroen Pronk (L) en Bram Groeneveld (R). (foto: Els Mathijssen)
Young Artists Overbetuwe Jeroen Pronk (L) en Bram Groeneveld (R). (foto: Els Mathijssen) Foto: Els Mathijssen

Presentatie Young Artists Overbetuwe in De KiK

ELST - In het laatste weekeinde van maart exposeren de jonge Overbetuwse kunstenaars Bram Groeneveld en Jeroen Pronk, hun werk in Theater De KiK in Elst. Op vrijdag 25 maart om 20.00 uur is er in de theaterzaal van De KiK een nadere kennismaking met beide heren. Aansluitend is de opening van de expositie. Op 26 en 27 maart is de expositie te bezoeken van 12.00 tot 17.00 uur.

Bram Groeneveld (28 jaar, Elst) studeerde in 2019 af aan ArtEZ hogeschool voor de kunsten met een serie glimlachende bloemen. Op dat thema is hij doorgegaan. Zijn werk kwalificeert hij als simpel en kinderachtig en hij probeert het werk er liefdevol uit te laten zien. Het ziet er volgens hem ook een beetje dom uit maar dat doet hij met opzet. Waar hij voorheen schilderijen maakte van landschappen en stenen maakt hij nu vrolijk en kleurrijk werk. Bram laat in De KiK een verzameling werken uit de afgelopen twee jaar zien.

Jeroen Pronk (32 jaar, Andelst) werkt onder de naam Pronk-Stukken. Hij was altijd geïnteresseerd in de kleurrijke en complexe vormen van verschillende graffiti schilderingen langs de weg en is dat ook zelf gaan doen. Een van zijn werken is te zien in Waalhalla, het indoor skatepark in Nijmegen. Jeroen zat korte tijd op de academie. Daar leerde hij schildertechnieken, die hij is gaan combineren met spuitbus technieken. Tevens ging hij andere materialen gebruiken. Inmiddels maakt hij ook werk voor aan de muur. Zijn motto: "The streets need more colours!!!!"

Opening en expositie zijn vrij toegankelijk. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.