Historisch Zetten & Heteren

OVERBETUWE - De voorjaarsstormen zijn alweer weg en de Jumbo plaatjesstorm ebt ook langzaam weg. We hebben nu drie ruildagen gehad en de meeste mensen hebben hun boek compleet. 

"Het spijt mij dat er toch twee fouten zijn ingeslopen. De eerste is een kapitale fout: een verkeerd geschreven familienaam. Dit had voorkomen kunnen worden. Het gaat over boerderij 'de Steeg' in Heteren waar de familie 'van de Westeringh' lange tijd heeft gewoond en niet zoals ik heb geschreven 'van den Westering'. De tweede is dat het huis van de familie 'Zwijnen' aan de Waaldijk in Andelst weg moest voor de Tacitusbrug. Dit moet natuurlijk zijn 'de Ewijkse brug'. 

Over de boeken en de plaatjes is het volgende te vertellen. Er zijn iets meer dan 2000 boeken gedrukt en deze zijn naar de Jumbo gestuurd. Het restant dat nog op voorraad was is ook naar Zetten gestuurd. Op de vraag of erbij gedrukt kan worden is ontkennend geantwoord omdat het een éénmalige oplage was en het opnieuw maken van drukplaten een te dure oplossing. Zijn er van alle plaatjes dezelfde hoeveelheid gedrukt? Volgens de coördinator is dat zo. Toch zijn er van bepaalde nummers weinig in omloop. Mogelijk liggen die nog ergens bij de mensen thuis.

We willen nu het volgende doen:
Iedereen die nog plaatjes over heeft en er niets meer mee doet kan deze inleveren bij de servicebalie van de Jumbo in Heteren of Zetten.
Heeft u nog een boek over, leeg of incompleet, en dat u wilt afstaan lever dit dan ook in bij de servicebalie. Er zijn nog steeds mensen die graag het boek willen hebben.
Het kan zijn dat uop alle drie de ruildagen niet aanwezig kon zijn en toch nog plaatjes mist, lever dan een briefje in met de ontbrekende nummers en met uw naam en telefoonnummer erop en geef die ook af bij de servicebalie.

Dit kunt u doen tot 1 april. Wij zullen proberen om ook uw boek compleet te maken.
Namens de Jumbo Teun van Blijderveen en de Historische Kring Midden Betuwe, Ed Janssen H.K.M.B.