Leerlingen van De Meeuwenberg tonen trots de opbrengst. (foto: Rita de Winkel)
Leerlingen van De Meeuwenberg tonen trots de opbrengst. (foto: Rita de Winkel) Foto: Rita de Winkel

Basisschool De Meeuwenberg uit Driel

komt in actie voor Giro 555 voor Oekraïne

DRIEL - Afgelopen vrijdag 11 maart heeft basisschool De Meeuwenberg zich ingezet voor Giro 555. De oorlog in Oekraïne was voor de kinderen aanleiding om in actie te komen. Het team en de oudercommissie van De Meeuwenberg hebben afgelopen vrijdag daarom een Fancy Fair georganiseerd. 

Er was een horeca-kraam waar kinderen eigengemaakte lekkernijen voor hebben aangeleverd. Ouders zijn hun boekenkast ingedoken om boeken aan te leveren voor de boekenkraam. Ook waren er activiteiten waar iedereen aan mee kon doen. Van klimrekhangen tot nagels lakken in de kleuren van de Oekraïense vlag. Van wedstrijdjes sjoelen tot knikkers raden. 

Bovenal namen veel Meeuwenberg-kinderen zelf plaats op een kleedje waar zij speelgoed of lekkers verkochten of een kunstzinnige bijdrage leverden. De inzet van de kinderen was groots! We hebben hulp gehad van lokale ondernemers uit Driel en omstreken. Er was een veiling met taarten van Brood- en Banketbakkerij Berentsen en Bakkerij van Binsbergen Brood & Zo, groente/fruitmanden van De Kleinste Groentewinkel van Driel en Vos Fruit, bloemen van 't Bloemenparadijs Driel, goodiebags van Ontspanningspraktijk ‘Beleef' uit Heteren en restaurantbonnen van Fortvier uit Arnhem. Door Albert Heijn Ger Koopman uit Driel werden spullen aangeleverd voor verkoop in de horeca-kraam én kregen we hulp bij de actie met de lege flessen.

We zijn heel dankbaar voor alle hulp en dat de markt een succes is geworden. De opbrengst, voor de hulp aan de mensen in Oekraïne, is in totaal 1.684,10 euro. Daar zijn we blij mee en trots op!