Protestantse Gemeente Elst

in actie voor Oekraïne

ELST - Er is oorlog in Oekraïne. Mensen zijn radeloos, vluchtend voor hun leven op zoek naar een veilige plek. Ook bij ons... Om uiting te geven aan onze gevoelens van verdriet, angst en woede zijn er drie acties vanuit of mede vanuit PG Elst.

In de 40-dagentijd is elke woensdag om 19.00 uur een Vesper voor Vrede in de blauw-geel verlichte Grote Kerk. In stilte, teksten, gebed, muziek en het aansteken van een kaarsje staan we stil bij hen die onze steun nodig hebben in deze nacht van geweld. U wordt van harte uitgenodigd.

Daarnaast organiseert de PG Elst mede de Voedselinzamelingsactie voor Oekraïne op 8 en 9 april in de supermarkten in Overbetuwe en Lingewaard. De organisatie hiervan is in volle gang. Er zijn veel vrijwilligers nodig. De eerste lijntjes hiervoor zijn uitgezet. Voor informatie en opgave: bij Wichert van Olst (wvanolst@kpnmail.nl).

Ook willen we als kerk helpen om de te verwachten vluchtelingen een warm welkom te bieden. Als een soort buddy willen we hen gaan helpen bij te komen van hun vreselijke ervaringen en daarbij wegwijs te maken in onze samenleving. Dit uiteraard in overleg met de gemeente en andere betrokkenen. Daarbij wordt de kerk gebruikt als een plek waar rust kan worden gevonden, waar bezinning en spiritualiteit centraal staan. Wie gevlucht is voor haat en geweld kan daar op adem komen.

Dit is de situatie per 10 maart. Wellicht komen er binnenkort nieuwe initiatieven. Zie hiervoor de site van de Protestantse Gemeente Elst (https://pg-elst.nl). Daarnaast wordt men op de hoogte gehouden via Hét Gemeente Nieuws.