Afbeelding
Foto:

Afvalbrigade Andelst-Herveld actief tijdens NLdoet

HERVELD/ANDELST - De actieve afvalbrigade Herveld-Andelst heeft NLdoet aangegrepen om deze dorpen schoon te maken van zwerfafval.

NL doet is de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NL doet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigde daarom iedereen uit om een dagje het verschil te maken en er toe te doen. Op zaterdag 12 maart verzamelden rond de twintig vrijwilligers bij de Coop in Herveld voor een opschoonactie van Herveld-Andelst. Tijdens deze actie waren ook de Bevers van scoutinggroep De Spoorzoekers uit Herveld aanwezig. Ze hielpen, samen met hun enthousiaste leiding, met het verzamelen van zwerfvuil. 

Na de gezamenlijke start met koffie, zijn de vrijwilligers twee aan twee aan de slag gegaan en werd er veel afval verzameld. De gemeente Overbetuwe stelde materialen beschikbaar wat het zwerfvuil rapen gemakkelijker maakte. 

In totaal zijn ongeveer dertien zakken afval opgeruimd, daarbij nog veel grote losse onderdelen die niet in een zak pasten. Omdat er op dit moment statiegeld zit op plastic flesjes, mochten de Bevers deze gevonden flesjes inleveren bij de Coop. De opbrengst was voor hun scoutinggroep. Rond 12.00 uur was er voor de vrijwilligers soep en hiermee werd de dag afgesloten.

Nieuwe vrijwilligers zijn  welkom bij de afvalbrigade Herveld-Andelst. Materialen zoals een veiligheidshesje, een ring en knijper om het zwerfvuil op te rapen, wordt beschikbaar gesteld door de gemeente. Ook zijn er drie plekken in Herveld-Andelst waar het zwerfvuil kan worden afgegeven. Aanmelden kan bij Arendina van der Scheur, coördinator zwerfafval brigade Herveld-Andelst, 06 48523718.