Jake (kok Resto vanHarte), Mariet, Maaike, Gonny en Renate (deel van vrijwilligers Elst).
Jake (kok Resto vanHarte), Mariet, Maaike, Gonny en Renate (deel van vrijwilligers Elst). Foto:

Maandelijkse kookclub voor mensen met dementie in Elst

ELST - Op 23 maart start de Onvergetelijke Kookclub in Elst. Hier kunnen mensen met dementie én hun naaste zelf aan de slag om een diner te bereiden en vervolgens samen te eten. Plezier, een gezellig avondje uit en het ontmoeten van lotgenoten staan centraal. De kookclub wordt iedere vierde woensdag van de maand georganiseerd in De Ruimte door Resto VanHarte en vrijwilligers van Alzheimer Nederland Elst e.o.

Met de bijdrage van de Nationale Postcode Loterij kunnen Alzheimer Nederland en Resto VanHarte de komende 3 jaar op 30 locaties Onvergetelijke Kookclubs organiseren. “De kookclubs sluiten aan bij de missie van Resto VanHarte. Met de buurtrestaurants brengen we mensen met elkaar in verbinding om eenzaamheid tegen te gaan”, vertelt Polle Janssens, directeur bestuurder Resto VanHarte.

Gerjoke Wilmink, directeur bestuurder Alzheimer Nederland: “De Onvergetelijke Kookclub is geïnspireerd op Restaurant Misverstand. Daar zagen we dat dementie ingrijpend is, maar dat lotgenoten veel steun hebben aan elkaar. Het is waardevol om samen de handen uit de mouwen te steken, iets voor elkaar te krijgen en plezier te beleven.”

Mensen met dementie en hun naaste nodigen we uit zich aan te melden voor een onvergetelijke avond. Bijdrage is 7,50 euro per persoon. Dit is inclusief 3-gangendiner, welkomstdrankje en koffie of thee. Aanmelden kan door een mail te sturen naar m.van.beek@alzheimervrijwilligers.nl of via de site van Alzheimer Nederland Arnhem e.o.

Het adres van de Onvergetelijke Kookclub Elst is De Ruimte, Sint-Maartenstraat 32B, Elst.