Dovol kon tegen Tivoc bouwen aan juiste wedstrijdritme

DODEWAARD - De thuiswedstrijd tegen Tivoc werd met 3-1 gewonnen. Tivoc had moeite het echte team op de been te brengen en speelde meteen paar jonge invallers. Op zich voor Dovol niet echt verkeerd, want er waren effectief maar zes spelers waarvan er twee een lange tijd niet gevolleybald hadden.

De eerste set ging tot 18-18 op een relaxte wijze gelijk op. Er werd rustig gespeeld niet al te spectaculair, maar wel met zo nu en dan een leuke rally of redding. Dovol had een mooi afwisselend aanvalsspel. Dovol wist echter wel dat ze op zouden moeten schakelen om te kunnen winnen. Na een spelerswissel, en of het daar aan lag weet je nooit maar daarna, lukte het niet meer en kon Tivoc vrij eenvoudig met door een service serie het uitmaken: 20-25.

Gelukkig pakte Dovol het in de tweede set goed op en hield de controle. Aanvallend en verdedigend was Dovol goed bij de les. Ook leverde menige service een direct punt op. Tivoc produceerde weinig effectieve aanvallen waardoor het makkelijk 25-14 werd.

In de derde set zo’n beetje hetzelfde beeld wat voor Dovol een duidelijke overwinning werd. Het was relaxed en ontspannen spel en waardoor zelfs de moeilijkste nog omgezet werden in een goede aanval en ook blokkerend werden punten gescoord: 25-9.

In de vierde set werd door verrassend snel op een achterstand van 1-7 gezet; eventjes er niet meer bij. Door een fikse reprimande van de coach kwam Dovol bij de les en haalde op een vlotte manier in. De middenaanvaller Ionut had een mooie serie effectieve aanvallen en vormde een degelijke basis voor de winst van de vierde set: 25-16 en dus uiteindelijk een mooie vier wedstrijdpunten.