Beeldmerk Alzheimer Café. (foto: Alzheimer Café Overbetuwe)
Beeldmerk Alzheimer Café. (foto: Alzheimer Café Overbetuwe) Foto: Alzheimer Café Overbetuwe

Je levensverhaal schrijven bij dementie

'Kijk, dat weet ik nog!'

ELST - Op 8 maart besteedt Alzheimer Café Overbetuwe aandacht aan het levensverhaal. Waar bij dementie meestal allereerst wordt gedacht aan vergeetachtigheid, is juist het (samen) herinneren van groot belang. 

Het opschrijven van je levensverhaal kan daarbij helpen. Zowel tijdens het ziekteproces, als voor de familie en later als persoonlijke handreiking voor verzorgenden. Maar bovenal is het optekenen van het levensverhaal een positieve bezigheid, die veel voldoening kan schenken. 

Daarover komt Karin Willemsen, zorgprofessional en auteur uit Nijmegen, ons meer vertellen. Karin kreeg op haar 43e de diagnose dementie en heeft een jaar van cognitieve achteruitgang beleefd, voordat duidelijk werd dat er iets anders aan de hand was... Zij schreef over haar ervaringen het boek Ontwarren. In het Alzheimer Café zal ze uitleggen waarom het levensverhaal zo belangrijk is bij dementie. 

Daarnaast laten we verschillende manieren zien om met je levensverhaal aan de slag te gaan. Al met al dus een afwisselende avond op dinsdag 8 maart, 19.30 - 21.00 uur (inloop vanaf 19.00 uur). Gastspreekster: Karin Willemsen, auteur van Ontwarren. Locatie: aula basisschool Stap voor Stap, Kruisakkers 3 in Elst  (let op: ingang parkeerterrein via de Kerkeakkers!). Vooraf aanmelden is noodzakelijk. Stuur een mailtje naar:   alzheimercafe.overbetuwe@alzheimervrijwilligers.nl. Of telefonisch via de coördinator: 06 40863583.