'Een Fruitig Idee' wil opschalen!

OVERBETUWE - De oplettende lezer van Hét Gemeente Nieuws, herinnert zich wellicht dat afgelopen jaar een groep via deze krant geworven vrijwilligers begon met oogsten van voordien verloren gaand fruit voor de Voedselbank Nijmegen/Overbetuwe. 

Die Voedselbank kon tot haar tevredenheid in de loop van het oogstseizoen van juni tot december 2021 tussen de acht- en negenduizend kilo appels, peren, pruimen en noten ophalen, door de groep geoogst bij fruitteler Karel Verplak, bij drie particuliere boomgaardbezitters en bij bomen van de Gemeente Overbetuwe. 

Inmiddels heeft de Voedselbank Arnhem, die wekelijks in totaal 15.000 monden helpt voeden, aangegeven dat ze zeer geïnteresseerd is ook fruit van 'Een Fruitig Idee' te ontvangen. De behoefte van de voedselbanken aan fruit blijkt groot!

"Onlangs hebben we in Slijk-Ewijk een nieuwe fruitteler gevonden die veel fruit aan de bomen laat hangen en die dat fruit liever aan de Voedselbank wil schenken. We zoeken nog naar meer fruittelers en particuliere boomgaardbezitters, zodat we zowel de Voedselbank Nijmegen/Overbetuwe als de Voedselbank Arnhem van fruit kunnen voorzien. Ook willen we natuurlijk de bestaande groep van vrijwilligers uitbreiden. We zoeken daarom ook naar nieuwe vrijwilligers die in de oogsttijd tijd hebben en het leuk vinden in boomgaarden fruit te plukken."

"Heeft u fruit dat u niet oogst of bent u geïnteresseerd in het leuke en dankbare plukwerk in de buitenlucht, stuurt u dan een email aan postbart@telfort.nl."