De Eisenhowerplas.
De Eisenhowerplas. Foto: K3

drijvend zonnepark Eisenhowerplas Elst

Algemeen

ELST - Gebiedsontwikkelaar K3 en energieleverancier Vattenfall organiseren op maandag 14 maart een inloopmiddag en -avond over een plan voor een drijvend zonnepanelenpark op de Eisenhowerplas op industrieterrein De Aam in Elst. 

Belangstellenden zijn van harte welkom om tussen 16.00 en 20.00 uur op een voor hen geschikt moment binnen te komen lopen in ‘Droom! de Aam’ aan de Nieuwe Aamsestraat 32 in Elst. 

Plan voor 
drijvend zonnepanelenpark

Nederland heeft een flinke opgave als het gaat om de opwek van duurzame energie. Daarbij wordt niet alleen gekeken naar zonne-energie op land, maar ook op het water. K3 en Vattenfall hebben een plan gemaakt voor een drijvend zonnepanelenpark op de Eisenhowerplas, waarbij de realisatie ervan gecombineerd wordt met een verbeterde inpassing van de plas in de omgeving. De toegankelijkheid van de plas wordt door het inpassingsplan vergroot. Het doel is dat de heringerichte plas met oeverzone meer als pauzelandschap gaat fungeren binnen het industriegebied; dat het een gebied wordt waar een fijne wandeling gemaakt kan worden.

Inloopbijeenkomst

Iedereen is op maandag 14 maart tussen 16.00 en 20.00 uur op een voor zich eigen geschikt moment welkom in ‘Droom! de Aam’ aan de Nieuwe Aamsestraat 32 in Elst. Medewerkers van K3 en Vattenfall beantwoorden graag uw vragen en ontvangen graag uw input op het plan. Aanmelden voor de bijeenkomst is niet nodig.