Internationale Vrouwendag met Vrouwen met Lef

Algemeen

OVERBETUWE - Op dinsdag 8 maart is het Internationale Vrouwendag. Na de periode van veel coronabeperkingen zal de aankomende bijeenkomst van Vrouwen met Lef in het teken staan van een informeel samenzijn, gezelligheid en luchtigheid.

Maar het is ook een dag waarop wereldwijd aandacht wordt gevraagd voor de positie van de vrouw. En dat is nog steeds hard nodig in 2022, ook in Nederland en dat is bijvoorbeeld pijnlijk duidelijk geworden in het huidige publieke debat over machtsmisbruik. 

De ongelijkheid tussen mannen en vrouwen neemt wereldwijd toe, onder andere op het gebied van armoede, politieke invloed, economische participatie, gelijk loon voor gelijke arbeid, seksueel geweld en op het gebied van scholing en ontwikkelkansen.

Het is belangrijk dat vrouwen elkaar onderling versterken en kracht geven door elkaars verhaal te horen en elkaar te ontmoeten. Vrouwen vinden hun weg en inspireren andere vrouwen op zakelijk of persoonlijk gebied.

Vrouwen met Lef Overbetuwe nodigt vrouwen uit deze belangrijke Internationale Vrouwendag samen te vieren in Café bij Tante, Stationsstraat 5 in Elst. Aanvang 19.30 uur. Kosten 15 euro. Voor leden gratis. Laat je inspireren tijdens de gezellige pubquiz die inhoud geeft aan Internationale Vrouwendag. Aanmelden via: www.vrouwenmetlefbetuwe.nl.