Het Bijenhotel bij het hoofdpad.
Het Bijenhotel bij het hoofdpad. Foto: Leo Starink

De Oostermeint nog mooier!

Algemeen

ELST - De Oostermeint, het voormalige Staatsbosbeheer bosje aan de Langstraat in Elst, is nog steeds een uitwijkplaats voor reeën, hazen en zelfs orchideeën. Stichting Overbetuwe Groen Natuurlijk heeft hulp aangeboden bij het onderhouden van de omgeving van De Poel, de Fruitbomencirkel en de weg van de Fruitbomencirkel naar De Poel en terug natuurlijk. 

Het Bijenhotel is een van de acties die we eerder hebben gelanceerd en, zeker als je de omgeving nog niet kent, is werken in zo’n dicht begroeid bos een hele ervaring. 

Wat we gaan doen? Sommige fruitbomen groeien teveel dicht, er kan geen licht  meer bij... Het vrijkomende hout gebruiken we voor het bijenhotel. De weg naar De Poel groeit dicht, we gaan het pad markeren met dood hout en we poten Lindes er langs. En de omgeving van De Poel wordt aangepakt, de walnoten die we een aantal jaren geleden hebben geplant, zetten we vrij, en met het vrijkomende hout maken we een ril. 

Wil je zien hoe we dat gaan doen? Kom op zaterdag 12 maart van 9.30 tot 1300  uur naar de Langstraat, tegenover nummer 8 in Elst, en doe gewoon mee! Je kan je opgeven op de site van NLDoet, of bij overbetuwegroennatuurlijk.nl.