Kinderen van basisschool SamSam.
Kinderen van basisschool SamSam. Foto: Valentien Milder

In Oosterhout ging de carnavalsoptocht wél door!

Algemeen

OOSTERHOUT - Op Ut Kiepehok (basisschool SamSam) in Oosterhout barstte er vrijdagochtend een groot feest los op het plein. Alle kinderen waren verkleed naar school gekomen om samen carnaval te vieren. De carnavalsmuziek klonk over het hele schoolplein en al snel liepen veel kinderen, juffen, meesters en ouders mee in de polonaise. 

Op SamSam weten ze echt nog wel wat carnaval vieren is! Hossen, springen, dansen en zingen, iedereen genoot mee. De sleutel van de school werd door de directeur van SamSam overgedragen aan de jeugdprins Sep ‘The King of Carnaval’ en zijn hofdames Inge en Suze, die alle drie in groep 8 zitten. Jeugdprins Sep kreeg daarmee officieel een dag de leiding over Ut Kiepehok. 

Bij de voorbereidingen van het feest was het nog niet duidelijk of er weer als vanouds gefeest kon worden. Op Ut Kiepehok denken we dan in mogelijkheden; wat kan er wel? Het werd een optocht met de hele school! Weken voor de optocht zijn er plannen gesmeed in de groepen. Er werden karren versierd en spandoeken gemaakt. De optocht werd groots aangekondigd in het buurtkrantje en veel bewoners kregen een flyer in de bus. Vanaf 11 over 11 zagen alle buurtbewoners de optocht voorbijkomen en konden ze genieten van alle versieringen en acts die de kinderen van Ut Kiepehok hadden voorbereid. De feestelijke stoet trok door de straten. Oosterhout zonder optocht dat kon natuurlijk niet. ‘s Middags hebben de kinderen uit de hogere groepen het carnavalsfeest voortgezet in dorpshuis De Schakel. Het was een gezellige en feestelijke dag!