Spelende kinderen in Hodod.
Spelende kinderen in Hodod. Foto:

Opnieuw online-wijnactie

voor Baratok Roemenië

HETEREN - Stichting Barátok Románia ondersteunt al bijna dertig jaar de dorpen in de Roemeense gemeente Hodod. De twaalf actieve leden wonen allen in Heteren. 

In principe brengt een aantal leden op eigen kosten een keer per jaar een bezoek aan Hodod en worden de vriendschapsbanden aangehaald en lopende plus nieuwe projecten besproken. Vanwege de coronapandemie liggen de bezoeken al enige tijd stil helaas.  De stichting verkrijgt haar inkomsten normaal gesproken uit: de jaarlijkse Barátok wijnactie, een jaarlijks bridgetoernooi, giften van bedrijven, particulieren, scholen en kerkgenootschappen. Maar ook het bridgetoernooi is nu twee maal niet doorgegaan. "Onze wijnactie is voor ons daarom extra belangrijk geworden! Net zoals vorig jaar is er weer een internet-actie: via baratokwijn@gmail.com kunt u uitstekende Roemeense rode, witte of roséwijn bestellen. Dit kan eventueel ook telefonisch via nummer 06 18152810.
De prijs is 6.50 euro per fles en 37.50 euro per doos van 6 stuks. Uw bestelling kunt u tot en met 9 maart doorgeven. Ongeveer twee weken later wordt deze bij u voor de deur geplaatst. Daarbij treft u dan ook de gegevens over de wijze van betaling. Alles verloopt dus volledig coronaproof. Dit jaar is de opbrengst bestemd voor de aanleg van buitensportvoorzieningen voor jongeren in de dorpen.