Afbeelding
Foto:

Hoe logisch is iemands logica?

ELST - De theorieën van Johan Cruyff werden ‘onnavolgbaar’ genoemd. Maar of dat nu positief of negatief is, laten we in het midden. Ieder mens heeft z’n eigen manier van (na)denken. En daar spelen de hersenen een belangrijke rol bij. Wat veel mensen niet weten, is dat er onderscheid is tussen de linker- en de rechterhersenhelft. Bij het maken van sommen bijvoorbeeld gebruikt u voornamelijk de linkerhersenhelft (de taalkant) en bij het maken van muziek de rechterhersenhelft (de beeldkant).

Maar als je dat onderscheid niet kent, dan lukt het soms niet om een bepaald probleem makkelijk op te lossen. Een voorbeeld? Een antiquair daagde enkele linksdenkende puzzelaars uit om 17 antieke voorwerpen in 4 rechte lijnen te plaatsen, waarbij iedere lijn maar 5 voorwerpen mocht bevatten. Zij gaven, na uren proberen, toe het niet te kunnen oplossen. Een groep rechtsdenkenden, niet eens puzzelaars, gaven na even nadenken wel een goed antwoord.

Tijdens een drietal Forte Fit bijeenkomsten wordt dieper ingegaan op de verschillen tussen ‘links’ en ‘rechts’. Ook krijgt u antwoord op de vraag of u zelf grotendeels een links -of rechtsdenker bent. Ook worden er ter plekke verschillende oefeningen gemaakt en besproken. En natuurlijk krijgt u ieder bijeenkomst een hand-out mee van de behandelde onderwerpen met daarin ook leuke en leerzame opdrachten voor thuis.

Nieuwsgierig? Meldt u dan aan bij: jj.zwier1@gmail.com. Frequentie: drie keer de vierde dinsdag van de maand. Startdatum: 22 maart. Tijden: 19.15 – 21.45 uur. Locatie: Onder de Toren, Elst. Kosten: 29,00 euro.